ENGLESKA

Klop u svom stilu: Oh, moj Bože, ko vas šalje da postavljate takva pitanja

"Redsi" će sutra gostovati u Londonu kod Totenhema

Klop: Nije bio oduševljen pitanjima novinara. Screenshot

J.A. / Avaz Sport

10.1.2020

Nogometaši Liverpula sutra će gostovati u Londonu kod Totenhema u susretu 22. kola engleskog Premijeršipa, a uoči ovog susreta novinarima se obratio se trener "Redsa" Jirgen Klop (Jurgen Klopp).

Liverpul ne zna za poraz u Premijeršipu već godinu. "Redsi" ove sezone nisu izgubili u 20 odigranih utakmica, remizirali su samo s Mančester junajted, a zbog toga novinare sve više interesira može li Klopova ekipa ponoviti rezultat Arsenala, kada "Topnici" nisu izgubili nijednu utakmicu u sezoni 2003./2004. 

Nijemac nije bio oduševljen takvim pitanjima, pa je u svom stilu odgovorio.

- Oh, moj Bože, Vinnie. Ko vas šalje da postavljate ovakva pitanja? Nisam nijedne sekunde mislio o rekordima, neću ni sada. Mogu reći samo: da smo mislili o nekim rekordima, ne bismo pobijedili u toliko utakmica u koliko smo pobijedili. To je to. Mislim da u sportu, a to vjerovatno treba pitati i te timove, nikad nije postavljen rekord jer je to neko želio. To se, jednostavno, desi jer ste fokusirani na svaki korak koji je pred vama. Mi to moramo uraditi i moj trenutni problem jedino je Totenhem. Kako će igrati, kako mislimo da će igrati i na kraju kako će oni igrati. To je jedino što mene trenutno interesira - rekao je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.