TRANSFERI

Legendarni fudbaler Barcelone danas odgovara na ponudu da naslijedi Valverdea

Valverde: Konačna odluka u ponedjeljak. Arhiv

Avaz.ba

11.1.2020

Već neko vrijeme kruže priče o smjeni trenera Bercelone Ernesta Valverdea, a triler-poraz (2:3) od Valensije u polufinalu španskog Superkupa samo ih je pojačao. Rukovodstvo katalonskog kluba sastat će se u ponedjeljak, a prema informacijama iz španskih medija, jedna od glavnih tema bit će budućnost 55-godišnjeg trenera, prenosi "Mondo". 

Već se spominju dva imena potencijalnih nasljednika - bivši igrači Barcelone Ronald Kuman (Koeman) i Ćavi Ernandez (Xavi). Prema saznanjima do kojih je došao ESPN, sportski direktor Erik Abidal (Eric) i generalni direktor Oskar Grau (Oscar) već su se sastali s bivšim kapitenom u Dohi, gdje Ćavi trenira ekipu El-Sada. Razgovarali su o mogućnosti da naslijedi Valverdea. 

Zvaničan povod posjete Kataru na povratku iz Saudijske Arabije, u kojoj se igra španski Superkup, zapravo je posjeta Usmanu Dembeleu (Ousmane), koji se tamo oporavlja od povrede.

Kako piše "El Mundo Deportivo", Valverde je izgubio povjerenje upravnog odbora kluba te ga više niko ne vidi u klubu naredne sezone. No, "RAC1" objavio je vijest da bi Valverde već u januaru mogao postati bivši. Navodno će Ćavi na ponudu odgovoriti nakon današnje utakmice svog kluba.

Inače, Ćavi je nakon odlaska iz Barcelone 2015. godine igrao za katarski El-Sad, a lani je u tom klubu počeo trenersku karijeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.