HRVATSKA

Barcelona želi još jednog igrača Dinama

Gojak, Oršić i Petković. Arhiv

Avaz.ba

11.1.2020

Senzacionalna vijest stiže iz zagrebačkog Maksimira. Napadač Dinama Bruno Petković na meti je Barcelone

- Tu smo vijest saznali u petak iz vrlo pouzdanih izvora. Dok smo sve ovo vrijeme pisali priče o Barci i Daniju Olmu, katalonski gigant pokazuje zanimanje za još jednog Dinamovog igrača. Informacija djeluje senzacionalno, ali naš izvor, vrlo blizak maksimirskom klubu, kaže da se lopta ipak treba spustiti na zemlju - tvrde zagrebačke "Sportske novosti".

O čemu se, naime, radi? Petković nije u prvom ešalonu napadača koje bi katalonski klub ovog trenutka želio dovesti na Kamp nou. Nalazi se na popisu željenih napadača, nazovimo ga "lista broj 2". No, i taj podatak pokazuje koliko je Petković cijenjen u evropskim okvirima.

Kad se nađeš na popisu želja Barcelone, pa makar i u drugom redu, znači da si svjetski vrijedan napadač. Sve je to samo dokaz kakav je veličanstveni "bum" napravio Bruno u Dinamovom dresu, a naravno i u dresu reprezentacije Hrvatske, gdje je u kratkom vremenu postao prvi Dalićev izbor... Dinamo, međutim, ne razmišlja trenutno o prodaji Brune Petkovića, jer je pred njim Evropsko prvenstvo 2020, gdje će mu, ako našim zapadnim komšijama i njemu krene onako kako priželjkuju, još više narasti cijena. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.