REPREZENTACIJA

Lulićevo iskustvo može biti presudno za EP

Vidjet ćemo hoće li se Lulić htjeti vratiti u svoju reprezentaciju, od koje se nije baš dobro oprostio, piše "Lalaziosiamonoi.it“

Lulić: I u 33. godini igra na vrhunskom nivou. AFP

Piše: G. Š. / Avaz.ba

11.1.2020

Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH Dušan Bajević trebao bi obaviti razgovor s kapitenom Lacija Senadom Lulićem o njegovom povratku u naš državni tim. 

Upravo to je već danima top-tema u našim, ali i italijanskim medijima. Tako „Lazionews“ piše da Lulić i sa 33 godine igra na vrhunskom nivou te da sportski direktor rimskih „Nebeskoplavih“ Igli Tare ima problema da mu pronađe adekvatnu zamjenu na tržištu.

- Lulić - Bosna, drugi čin: Trener Bajević u rimskoj misiji uvjerava ga da se vrati. Senad Lulić i Bosna, poglavlje zatvoreno, ali izgleda ne zauvijek, ističe „Lazionews“, te konstatira da je finalna utakmica u Superkupu Italije protiv Juventusa dokaz da kapiten Lacija i dalje igra na visokom nivou.

Ponovni poziv za Lulića iz Bosne, kako napominje spomenuta internet-stranica, problem je za Lacio, s kojim se struka i Tare moraju suočiti.

- Lulić je zbog nekih razlika napustio reprezentaciju, ali sada ga trener Dušan Bajević želi uvjeriti da se predomisli. Njegovo iskustvo bilo bi od presudnog značaja za Bosnu da ostvari pobjedu ili pobjede u doigravanju za odlazak na Euro 2020. godine - piše „Lazionews“.  

Pismo iz Sarajeva

Lalaziosiamonoi.it piše da Lulić 11. januara ima utakmicu s Lacijom protiv Napolija (završeno pobjedom Lacija 1:0) te bi trebao dobiti slobodan dan u nedjelju, kada će razgovarati s Bajevićem, nakon čega će mnoge stvari biti mnogo jasnije.

- Pismo za Lulića: Selektor Bosne želi ga uvjeriti da se vrati u reprezentaciju. Dvije godine nakon što se oprostio od Bosne, Bajević ga želi uvjeriti da se vrati u reprezentaciju. Novi bosanskohercegovački selektor će doći u Rim s dva cilja. Prvi je da obavi razgovor s dva stuba njegove reprezentacije - Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem. Tada će, također, biti vremena za „navijanje“ za kapitana Lacija Lulića, koji će u subotu biti zauzet, a pretpostavlja se da bi u nedjelju trebao obaviti slobodan razgovor s Bajevićem. Bosni su potrebni iskustvo i igrač(i) njegovog kalibra kako bi pokušali ući na Euro 2020. Plasman na završni turnir Džeko i njegovi drugovi moći će ostvariti samo pobjedama u plej-ofu, koji je u martu. Vidjet ćemo hoće li se Lulić htjeti vratiti u svoju reprezentaciju, od koje se nije baš dobro oprostio. Razgovor s Bajevićem mogao bi ga natjerati da se predomisli - ističe Lalaziosiamonoi.it. 

Podsjetimo, Lulić se oprostio od reprezentacije BiH u decembru 2017. Odigrao je 57 utakmica i postigao četiri pogotka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.