ITALIJA Bivši bh. reprezentativac

Šta je rekao Senad Lulić: Teška srca ovo govorim...

Nakon dana i dana razmišljanja i razgovora sa porodicom

Avaz.ba

Lulić: Potreban bh. timu

Foto: Arhiv


- Životne odluke se nikada ne donose preko noći, pogotovo kada je u pitanju ljubav, kao što je moja ljubav prema Bosni i Hercegovini i dresu zemlje koju volim. Međutim, vrijeme je za zbogom.  Nakon dana i dana razmišljanja i razgovora sa porodicom i svojim najbližim, odlučio sam da je za mene reprezentativna karijera završena. Teška srca ovo govorim, jer sam uložio svoje vrijeme, zdravlje i ogromnu količinu ljubavi boreći se za grb svoje zemlje – iznio je Senad Lulić u decembru 2017. godine i nastavio:

- Nekad je išlo loše, nekad dobro, a kruna moje karijere, kao i svih nas, je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ostaje žal što nismo ponovili taj uspjeh, ali smo se negdje putem izgubili i sada je vrijeme za mlade snage koje dolaze i koje bi trebale naučiti na našim greškama. Neke su stvari mogle bolje, neke su urađene savršeno i jedino za čime nikada ne žalim jeste to što sam uvijek davao sve od sebe na terenu. Nekad je to nekome izgledalo možda premalo, ali svi mi znamo koliko smo preživjeli stresa, zajedno sa našim porodicama.

  • Lulić: Hoće li se vratiti igrač Lacija

    Lulić: Hoće li se vratiti igrač Lacija

    Foto: Arhiv


Hvala svim selektorima, Savezu, navijačima, koji su nas pratili po cijelom svijetu i koji će mi najviše nedostajati, medijima, suigračima, sakupljačima lopti, ma svima, koji su na neki način bili dio mog života, ali vrijeme je za rastanak od reprezentativnog dresa, s tim što ću biti najvjerniji navijač BiH u budućnosti.

Pošto se nekad krivo protumače neke rečenice i stvari, zamolio bih medije da prihvate moju odluku, koja je donesena nakon dugo razmišljanja i na koju nikad nisu uticale stvari koje su se desile ili se nisu desile. Sa svima sam oduvijek imao dobar odnos, kako u Savezu, tako i u svlačionici, ali i mimo nje i ova moja odluka je donesena isključivo jer sam osjetio da je vrijeme za nove snage i novu krv. Hvala Vam svima što ste mi davali podršku i bili uz mene sve ove godine – rečeno je uz potpis „Vaš Senad Lulić“.

Nešto više od dvije godine nakon toga mnogi se slažu, Lulić je itekako potreban reprezentaciji BiH. S njim bi bili korak bliže Evropskom prvenstvu, a vijesti razgovora njega i ekspedicije Nogometnog saveza BiH među navijačima se željno iščekuju. Dušan Bajević već ovih dana ima priliku za prvu pobjedu, ako igrača Lacija vrati u bh. tim.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na