ŠPANIJA

Šok za navijače prvaka Evrope: Real plete mrežu oko velike zvijezde Liverpula

Odšteta ne bi iznosila manje od 145 miliona eura, koliko su "Redsi" dobili od Barcelone za Kutinja

Mane: Izabran za najboljeg igrača Afrike. AFP

E. J. / Avaz.ba

13.1.2020

Sadio Mane igra ponajbolju sezonu u karijeri. Fantastični senegalski krilni napadač ove je sezone u 29 utakmica postigao 15 golova uz 11 asistencija te pomogao Liverpulu da osvoji Svjetski klupski kup u decembru i drži uvjerljivo prvo mjesto na tabeli engleske Premijer lige.

Prethodno je prošle sezone sa "Redsima" osvojio evropsku Ligu prvaka. Stoga bi kao šok za navijače Liverpula mogla djelovati informacija da njihovu veliku zvijezdu želi ugrabiti Real Madrid. Bogati "Kraljevi" ne pitaju za cijenu kad je riječ o planetarnim zvijezdama, a Mane je trenutno jedna od njih. Tako ESPN prenose da bi i Mane u bliskoj budućnosti mogao završiti u Realu. 

- Kada je u pitanju Real Madrid, sve je moguće - prenio je ESPN.

Pojedini engleski mediji nedavno su objavili da su predstavnici španskog nogometnog giganta stupili u kontakt sa osobama bliskim Maneu kako bi vidjeli mogućnost transfera.

Zidan: Želi tandem Mane - Benzema. AFP

"Le10sport" naveo je da trener Reala Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) želi u napadu formirati tandem Karim Benzema - Sadio Mane. Čak postoje nagovještaji da je i sam Zidan razgovarao sa Maneom i pokušao ga uvjeriti da se priključi ekipi sa Bernabeua.

No, glavni aduti za sada su na strani Liverpula, jer je najbolji nogometaš Afrike pod ugovorom do 2023. godine. Ako se i odreknu Senegalca, bit će to za ogroman novac.

Sigurno ne za manje od 145 miliona eura, koliko su "Redsi" dobili 2018., prodavši Brazilca Filipa Kutinja (Philippe Coutinho) Realovom najvećem rivalu Barceloni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.