ITALIJA

Begović zvanično predstavljen u Milanu: Bh. golman govorio i o Ibrahimoviću

Naš čuvar mreže ima svoje ciljeve

Begović: Predstavljen u Milanu. Instagram

J.A. / Avaz Sport

16.1.2020

Asmir Begović je prije tri dana stigao u Milan kao posuđeni igrač Bornmuta, a danas je zvanično i predstavljen na pres-konferenciji.

- Velika mi je čast biti dio kluba s tako velikom historijom i tradicijom. Dočekan sam i primljen na vjerovatan način i jedva čekam da sve počne. Nastojat ću pomoći timu da bude što uspješniji, a trudit ću se da svojim profesionalizmom budem pravi primjer. Radit ću sa Đanluiđijem Donarumom (Gianluigi Donnarumma), koji je jako dobar. Stigao sam kako bih mu pomogao i bio stimulacija, a on je jedan od najboljih golmana na svijetu - rekao je Begović.

Bh. golman zadužio je dres s brojem jedan i kazao je da ima svoje ciljeve. 

- Moram svaku utakmicu odigrati na maksimumu i dati sve za klub. Nema razloga da se ne borimo s najboljim timovima. U našoj svlačionici ima mnogo kvaliteta, a tu je Zlatan Ibrahimović, koji je lider, pobjednik, uvijek daje sve od sebe, što očekuje i od svojih saigrača - istakao je Begović.

Naš čuvar mreže bio je impresioniran San Sirom, stadionom koji Milan dijeli s gradskim rivalom Interom.

- Stadion je fantastičan. Bukvalno možete udisati klupsku tradiciju i historiju. Sigurno je posebno mjesto za igrati. Zadovoljstvo mi je biti ovdje pred sjajnim navijačima - rekao je Begović.

Govorio je i o italijanskom nogometu.

- Čuo sam mnogo lijepih stvari o italijanskom nogometu. Imam mnogo prijatelja koji su igrali ovdje, a navijači su posebno pasionirani. Ovo je takmičenje visokog ranga, s veoma jakim igračima i jedva čekam da počnem - poručio je Begović, koji je sinoćnju pobjedu nad SPAL-om (3:0), u osmini finala Kupa Italije, odgledao s klupe.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.