ZENICA

Devet igrača pod suspenzijom, ekipa danas ne putuje u Antaliju

Samo ćemo kasniti jedan dan, najavljuje direktor Edin Prljača

Prljača: U planu pet kontrolnih mečeva. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

20.1.2020

Nogometaši Čelika sutra će u 16.05 sa Sarajevskog aerodroma otputovati na drugu pripremnu fazu u Antaliju, izjavio je Feni sportski direktor zeničkog kluba Edin Prljača.

Zeničani su prvi dio priprema obavili u Ljubuškom, u kojem su proveli devet dana te se vratili u petak. U Antaliju su trebali otputovati već danas. Međutim, odlazak je prolongiran. 

- Samo ćemo kasniti jedan dan. Kako smo već sutra trebali igrati i prvu utakmicu, protiv ukrajinske Zorje, tu smo utakmicu pomjerili za drugi termin. Ukupno ćemo odigrati pet kontrolnih utakmica - najavljuje Prljača.

Na pripreme putuje ukupno 25 igrača, ali niko od igrača koji se nisu odazvali na prozivku te koji nisu bili u Ljubuškom s ekipom neće putovati u Antaliju.

To su Haris Dilaver, Anel Dedić, Ševko Okić, Nermin Jamak, Luka Miletić, Tarik Isić, Ljubiša Pecelj, Stipe Brekalo i Petar Raguž. Oni su suspendirani, mada su i sami uložili tužbu nadležnim tijelima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, od kojih traže raskid ugovora zbog finansijskih dugovanja kluba kao i neuplaćenih doprinosa.

Vedran Vrhovac i Ante Blažević nisu bili na prozivci, ali su kasnije došli u Ljubuški pa su oni na spisku putnika za Antaliju. Blaževića je ove zime želio angažirati sarajevski Željezničar, ali ima važeći ugovor sa Čelikom te je odlučio ostati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.