ITALIJA

Džeko rastužio navijače Rome

Džeko: U srijedu van stroja. Arhiv

Avaz.ba

20.1.2020

Kapiten našeg državnog tima Edin Džeko, nakon što je postigao treći gol i potvrdio pobjedu Rome u Đenovi (1;3), istakao je da je zadovoljan prvim pogotkom u 2020. godini. 

Trener uvijek traži da izlazimo visoko i pogodak je došao nakon njihove greške - rekao je Džeko te dodao: 

- Jasno je da, ako ne budemo pritiskali, neće biti golova. Taj treći pogodak je zatvorio utakmicu, ali mislim da smo odigrali dobro. U prvom dijelu smo napravili grešku kod njihovog gola, onda smo se malo patili, ali je sve u svemu, dobro je.

Međutim, naš Dijamant, zbog crvenog kartona i suspenzije iz prošle sezone u debaklu od Fiorentine (7:1), neće igrati u srijedu protiv Juventusa. 

- Tu je Nikola Kalinić, koji je odigrao dobru utakmicu protiv Parme. Nadam se da ćemo proći u polufinale Kupa. Sigurno je da bi bilo bolje da smo svi na raspolaganju treneru, kao i pred utakmicu protiv Đenove, ali šta je tu je - konstatira Džeko, koji se osvrnuo i na predstojeći prvenstveni duel s Lazijom i njihov napadački duel s Ćirom Imobileom (Ciro Immobile). 

Međutim, ističe da to neće biti derbi između njih dvojice.

- Čestitam mu na postignutim golovima i nadam se da neće pogoditi u nedjelju. Neka nastavi nakon naše utakmice, nije problem. Bilo je važno pobijediti Đenovu i s dosta samopouzdanja ući u utakmicu protiv Juventusa - za kraj je rekao Džeko, koji je u prošlom kolu postigao osmi ovosezonski prvenstveni gol. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.