MILAN

Rebić: Ibrahimović, Begović... mogu nam dosta pomoći

Rebić: Zlatan je pozitivan lik. Arhiv

Avaz.ba

21.1.2020

Hrvatski nogometni reprezentativac iz Milana Ante Rebić, nakon svoje najbolje utakmice u dresu "Rosonera" (3:2 - Udineze), komentirao je trenutno stanje u slavnom klubu, čija pozicija na prvenstvenoj tabeli nije u skladu sa sjajnom prošlošću. 

- Stanje sigurno nije onakvo kakvo smo očekivali prije početka sezone, ali kako vrijeme ide, stvari polako idu nabolje. Momčad je kvalitetna i mlada  tako da nam treba malo vremena da počnemo pružati maksimum. Radi se vrlo kvalitetno na svakom treningu i sve je to garancija da će biti bolje. Optimist sam!

Vjerujete li da ste u stanju popraviti dojam do konca prvenstva? 

- Naravno da vjerujem, doveli smo u ovom prijelaznom roku nekoliko iskusnih, kvalitetnih igrača, koji nam dosta mogu pomoći. Ibrahimović, Begović, Kjer... Na kraju krajeva, rezultati su već vidljivi, posljednje četiri utakmice dobro smo odradili i plasirali smo se u četvrtfinale Kupa.

Koliko u svemu tome može pomoći Zlatan Ibrahimović, šta i koliko za ekipu znači njegov dolazak u Milan? 

- Ibrahimović, kao jedan od najboljih napadača u historiji nogometa, sigurno je pojačanje za Milan, moći će biti od koristi svojim iskustvom i kvalitetima na terenu. Također, svi mi ostali igrači osjećamo se bolje uz njega i moći ćemo pružiti više. Zlatan je pozitivan lik, u svlačionicu, među igrače, donosi pobjedničko raspoloženje.

Jeste li razgovarali sa Zlatanom, kakav Vam se čini?

- Razgovaramo često, dobar je skroz i ugodan momak. Često savjetima pomaže mlađim igračima i čast je igrati s njim, jer uz takve, mladi igrač može samo napredovati.

Kontaktirate li sa Zvonimirom Bobanom, kako on gleda na rezultate i na Vas? 

- Sa Zvonom razgovaram, najčešće poslije utakmice, i uvijek je tu, za bilo kakvu pomoć. On vjeruje u nas, igrače, a to nam je vrlo bitno za samopouzdanje. Usput ću vam reći, ja nisam čisti napadač, “devetka” i nikad nisam ni bio golgeter koji zabija iz svake situacije, ali sam redovno bio jedan od bitnijih, ako ne i najbitnijih igrača u ekipi, Ajntrahtu, reprezentaciji... Mislim da imam određene kvalitete, koji su uvijek dobrodošli svakoj ekipi, te da saigrače činim boljima. Na kraju krajeva, nisam u ovako velikom klubu slučajno - rekao je Rebić za zagrebačke "Sportske novosti".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.