ROMA

Amra Džeko: Odluke donosimo zajedno, međutim, Edin odlučuje o svojoj karijeri

Znam da sam draga navijačima Rome, jer misle da je moja odluka bila da Edin ostane ovdje

Porodica Džeko. Arhiv

Avaz.ba

22.1.2020

Amra Džeko, supruga kapitena našeg državnog tima Edina Džeke, u intervju za italijanski portal "Il Romanista" istakla je da je njena dužnost da pomaže drugima. 

- Želim biti glas ljudi iz BiH, pogotovo bolesne djece. Sarađujem s organizacijom koja se zove "Srce za djecu koja boluju od raka", a uključena sam u dva projekta koja su veoma uspješna. Jedan se zove "Moja kosa, tvoja kosa". Tu pozivamo ljude, mlade djevojke, žene, muškarce da doniraju svoju kosu kako bi se napravile perike za djecu koja boluju od raka - objasnila je Amra i dodala: 

Drugi projekt se zove "Roditeljska kuća". Radi se o ustanovi gdje borave roditelji bolesne djece, koji ne mogu boraviti u blizini njih dok su pod tretmanom. Sada ćemo imati i drugu kuću u Tuzli. Ponosna sam na sve ljude u BiH, jer svi nastoje pomoći. Roditelji bolesne djece moraju znati da nisu sami. Zbog toga je bitno da ih upoznamo i podržimo.

Supruga kapitena reprezentacije BiH je komentirala i ponude koje je ljetos dobio naš Dijamant.

Naša porodica voli Rim i Romu. Znam da sam draga navijačima Rome, jer misle da je moja odluka bila da Edin ostane ovdje. Inače, Edin je imao ponude Intera i Čelsija, ali dobro nam je u Rimu. Odluke donosimo zajedno, međutim, Edin odlučuje o svojoj karijeri. Kući gledamo svaki meč, fudbal je Edinova strast i svi je živimo zajedno - dodaje Amra Džeko. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.