TRANSFERI

Engleski mediji ponovo sele našeg Dijamanta na Otok: Džeko je idealna zamjena za Kejna

Džeko: Iako ima 33 godine, nije izgubio osjećaj za gol. Arhiv

Avaz.ba

22.1.2020

Engleski mediji danas su ponovo posvetili puno prostora našem Edinu Džeki (33), za kojeg tvrde da bi bio najbolja zamjena za povrijeđenog Harija Kejna (Harry Kanea) u Totenhemu.

- Totenhem ovog mjeseca kreće u potragu za novim napadačem. Kejn je van stroja zbog povrede tetive i trenutno nema prirodne zamjene za kapetana Engleske. Žoze Murinjo (Jose Mourinho) povezuje se s nekoliko napadača, ali jedno ime koje se nije spominjalo je Edin Džeko - konstatira danas otočni Tbrfootball.com te dodaje:

- Bosanski napadač ima dugogodišnje iskustvo u Premijer ligi i savršeno bi popunio prostor koji je ostavio Kejn. Džeko je pod ugovorom s Romom do ljeta 2022. godine, ali prelazak u Englesku mogao bi se pokazati primamljivim za bivšeg napadača Mančester sitija.

Iako ima 33 godine, Džeko dokazuje da nije izgubio osjećaj za gol. 

- U 20 nastupa Serije A ove je sezone postigao osam golova i osigurao dodatnih pet asistencija. Igrač s takvim sposobnostima mogao bi napraviti razliku za Spurse u drugom dijelu sezone. On je, također, sličan igrač kao Kejn. S te strane, Totenhem ne bi trebao mijenjati stil igre kako bi se prilagodio napadaču Rome. Postoje sve šanse da bi on bio vrlo učinkovit kod Murinja. Džekino iskustvo u Premijer ligi ga čini još pogodnijim za Totenhem. Tokom četiri godine provedene u Mančester sitiju postigao je 72 gola u 189 nastupa. Ti podaci su impresivni kada se uzme u obzir da je puno nastupa u Sitiju došlo s klupe. 

Tbrfootball ističe da njegov trenutni klub neće biti voljan pustiti Džeku, pa će možda zahtijevati (ne)razumnu naknadu. 

- Međutim, njegova dob ograničava njegovu tržišnu vrijednost. Ako Totenhem može postići razuman dogovor, Džeko bi bio sjajna opcija dok je Kejn van stroja - tvrde engleski mediji.

Mogu li Totenhem i Roma postići dogovor. Tbrfootball

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.