SASTANAK

Predsjednici FIFA-e i UEFA-e posjetili NSBiH: Izbori pod posebnom lupom

Neophodno poduzeti sve korake u cilju transparentnog praćenja i demokratskog odvijanja izbornih procesa. NSBiH

Piše: G. Š. / Avaz.ba

22.1.2020

Predstavnici FIFA-e i UEFA-e Maria Sofia Malizia Orsi (Oursi) i Žak Bondalaz (Jacques Bondallaz) danas su u Sarajevu održali sastanak s delegacijom Nogometnog saveza BiH, generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem i članovima Pravnog komiteta NSBiH Enesom Hašićom i Komisije za propise Fudbalskog saveza Republike Srpske Igorom Ostojićem.

- Razmatrana su mnoga pitanja vezana za rad NSBiH, s posebnim akcentom na poduzete korake u vezi s provođenjem zakazivanja i održavanja izbora na svim organizacionim nivoima - saopćeno je iz NSBiH. 

Zaključeno je da će obje fudbalske asocijacije i dalje pratiti radne aktivnosti NSBiH u svim segmentima njegovog djelovanja, a uz to biti i snažna podrška u budućim projektima. U narednom periodu je potrebno izvršiti kvalitetne pripreme za održavanje izbora na svim organizacionim nivoima koji djeluju u okviru NSBiH, a prema ranije utvrđenom hodogramu održavanja sjednica skupština svih nivoa organiziranja. 

- Neophodno je poduzeti sve korake u cilju transparentnog praćenja i demokratskog odvijanja izbornih procesa - ističu iz kuće bh. fudbala.

Maria Malizia i Bondalaz istaknuli su neskriveno zadovoljstvo posjetom sjedištu NSBiH, ocijenivši visokom ocjenom rad Saveza u cjelini, s akcentom na veoma profesionalnu saradnju s krovnim asocijacijama. 



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.