DINAMO ZAGREB

Hajrović: Bajević nam je prije Nove godine poslao mail

Avaz.ba

23.1.2020

Hajrović i Bjelica. Arhiv

Reprezentativac BiH Izet Hajrović je prošle sezone briljirao u dresu zagrebačkog Dinama, mislilo se da će s vremenom biti samo bolji i uspješniji... Nevjerovatno zvuči podatak da se Hajrović u ovoj sezoni nije nijednom upisao u strijelce, niti u HNL-u, niti u Evropi, a zbog njegovih blijedih partija i visoke plaće navodno u Dinamu ne bi imali ništa protiv da napusti Maksimir već ove zime.

Nije mi lako

- Kad se radi o meni i mojoj budućnosti, sve je još otvoreno. Ne znam tačno šta će biti. Ima još dana do kraja prijelaznog roka, pa ćemo vidjeti... S Dinamom imam ugovor koji traje još dvije godine, meni se nikamo ne žuri. Ne moram otići, niko me ne tjera. Imao sam razgovore u klubu, tu smo istog mišljenja, znamo otprilike šta bi bilo najbolje za klub i za mene - kazao je Hajrović za ''Sportske novosti''.

Ne krije Hajrović da mu je cilj igrati što više, ali i da je tužan zbog situacije u kojoj se nalazi.

- Meni je sasvim jasno da ove sezone nisam igrao kao prošle. Hoćete iskreno? Mrzim se zbog toga. Nije mi lako. Želim pokazati da opet mogu biti pravi, da ponovo mogu zabijati pogotke, biti na najvišem nivou. To mi je cilj. Ukoliko na kraju ostanem u Dinamu, što je u ovom trenutku izgledna opcija, žarko želim biti na vrhunskom nivou i igrati što više i, naravno, uzeti duplu krunu - rekao je naš reprezentativac iz Dinama.

Smatra da može još neko vrijeme igrati na visokom nivou.

- Imam 28 godina, imam još nekoliko godina ispred sebe u kojima mogu igrati na visokom nivou. Ako Bog da zdravlja, bit će još veselja u mojoj karijeri. Znam kako me vidi trener Bjelica, on zna šta ja mislim o njemu, mi smo na istoj valnoj dužini. Uvijek je govorio, ''igrat će oni najbolji, koji daju sve od sebe''. Pa, ja ću dati sve od sebe.

Idemo korak po korak

Na kraju se dotakao i reprezentacije BiH, kao i novog selektora Dušana Bajevića.

- Nije mi se javio još, ali je svim reprezentativcima poslao mail prije Nove godine. Zaželio nam je svima skupa uspjeh u dodatnim kvalifikacijama za Euro. Naravno da bih htio na Euro, ali polako, prvo moramo proći, idemo korak po korak. Već sam bio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, bio je to prekrasan osjećaj - zaključio je Hajrović. 

Novi ugovor

A gdje je zapelo? 

- Pitao sam se i ja hiljadu puta zašto je to tako. Nisam mogao naći rješenje, ne mogu kazati šta se dogodilo. Između ostalog, nisam imao ni dovoljno sreće, nisam dobro krenuo u sezonu, kao što je to bilo prošle. Prošle sam krenuo s pogocima i onda je bila priča drugačija. Kada zabijete na početku, onda se otvori, ide vam...

Biste li pristali na manju plaću, s obzirom na slabije igre koje pružate? 

Ugovor je produžen prošlog ljeta, nema potrebe ništa mijenjati. Uostalom, prije godinu i po sam ja klubu izašao ususret, a oni meni sad naljeto, kad smo produžili ugovor. O detaljima ne bih, ali recimo da je to to, sve je u najboljem redu - rekao je Hajrović.



  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.