NIJE BILO LAKO

Bjelica o emotivnom oproštaju Olma: Pokušao je nešto kratko reći, ali...

Trener "Modrih" najavljuje Gojaka kao zamjenu

Bjelica i Olmo: Emotivan rastanak. AFP

J. A. / Avaz Sport

23.1.2020

Dani Olmo uskoro će postati igrač njemačkog prvoligaša i vodeće ekipe Bundeslige Lajpciga. Dinamo bi, navodno, trebao zaraditi 35 miliona eura računajući bonuse, dok je sigurna zarada kluba sa Maksimira skoro 20 miliona eura. Trener "Modrih" Nenad Bjelica govorio je nakon odlaska Katalonca.   

- Olmu je najgore, jer je on bio taj koji treba odlučiti. Bilo je veoma dobrih ponuda, a on se na kraju odlučio za Lajpcig. Vjerujemo da će tamo prikazivati igre kao u Dinamu, a moram reći da se veoma emotivno oprostio od ekipe. Nažalost, to je život i on mora ići dalje, mi moramo bez njega, a on bez Dinama. Želimo mu sve najbolje -  kazao je Bjelica.

Oproštaj nije bio lak, ipak je Olmo u Dinamu istinski igrački odrastao i razvio se u pravu zvijezdu.

Pozdravio se sa saigračima, pokušao je nešto kratko reći, ali nije uspio. Bilo mu je veoma teško, ali on ide u klub koji je u vrhu Bundeslige i klub koji veoma dobro razumije razvijanje mladih igrača. Oni godinama napreduju i imaju sjajnog trenera, forsiraju mlade igrače i igraju Ligu prvaka, a sve to razlog je zbog kojeg se on može nastaviti razvijati - dodao je Bjelica. 

Trener Dinama nakon toga je rekao da je Amer Gojak jedan od igrača koji može zamijeniti Danija Olma, kao i da postoje neki mlađi igrači koji tek dolaze i kojima se treba pružiti šansa. Otkrio je, također, da je ovom mladom Špancu dao nekoliko savjeta, ali da ih neće otkrivati medijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.