TRANSFERI Zimski prijelazni rok

Hrvoje Miličević potpisao za FK Sarajevo

G. Š. / Avaz.ba
24.01.2020 14:37

Miličević: Potpisao do kraje sezone, uz mogućnost produženja

Foto: FK Sarajevo

Kako smo najavili prije tri dana, ugovor s FK Sarajevo danas je potpisao stoper Hrvoje Miličević (26), koji je s prvakom i aktuelnim liderom Premijer lige BiH dogovorio saradnju do kraja sezone, s mogućnošću produženja na još godinu.

- Uspjeh koji je ekipa ostvarila prošle godine je zaista za svako poštovanje. Titulu je iznimno teško odbraniti, tako da je pred nama puno posla. Dat ću svoj maksimum na terenu da zajedno s ekipom ostvarimo što je moguće više pobjeda - rekao je Miličević, koji je karijeru počeo u Zrinjskom, s kojim je u sezoni 2013./2014. osvojio titulu prvaka. 

Nastupao je još u Italiji za Peskaru, Teramo i L'Akuilu, a posljednji angažman imao je u kazahstanskom Aktobeu, za koji je u protekloj sezoni odigrao devet mečeva. 

Hrvoje je kompletirao ljekarske preglede te će se ekipi pridružiti već danas na treningu. Riječ je o igraču za kojeg očekujemo da će biti vrlo važan dio ekipe u nastavku sezone - rekao je koordinator za sport FK Sarajevo Emir Hadžić. 

Miličević je nastupao i za U-19, U-20 i U-21 reprezentacije Hrvatske, a osim na centralnom beku, može igrati i na poziciji zadnjeg veznog.

Komentari

NA VRH