ENGLESKA

Klop o hit-igraču Premijeršipa: Protiv njega je nemoguće igrati

Njemački stručnjak impresioniran

Klop i Traore. AFP

J. A. / Avaz Sport

24.1.2020

Liverpul je sinoć na gostovanju pobijedio Vulverhempton sa 2:1, a trener "Redsa" Jirgen Klop (Jürgen Klopp) bio je nakon susreta posebno oduševljen jednim igračem "Vukova". 

Njemačkog stručnjaka impresionirao je Adama Traore (23), koji igra na poziciji desnog krila Vulverhemptona. Građen je i snažan kao bodibilder, a brz poput sprintera. 

U meču protiv Liverpula Traore je namjestilo gol svoje ekipe, što je bila njegova deseta asistencija od početka sezone, u kojoj je postigao i pet golova. 

- Protiv Traorea je trenutno nemoguće igrati. On nije samo krilo nego i onaj koji čuva loptu, drži je, vodi, dijeli i namješta golove. Zato je nevjerovatno teško igrati protiv njega. Protiv Vulverhemptona, s takvim igračem je svaka izgubljena lopta opasna kontra - rekao je Klop.

Treneru Liverpula ovo nije prvi put da se divi Traoreu. Radio je to i prije mjesec, kad je zvijezda "Vukova" drugi put ove sezone srušila Mančester siti. Tada je postigao prvi gol i tako započeo preokret, a zatim je asistirao za drugi pogodak, čime je pripremio trijumf od 3:2 nad aktuelnim prvakom.  

- Trener Vulverhemptona pronašao je Traoreu pravu poziciju. Na početku je igrao kao ofanzivni bek i sada može igrati među tri igrača u napadu. On je fantastičan igrač koji je bio odličan još kao dječak u Barceloni, a vjerovatno je najbrži igrač u Premijeršipu. Teško je čuvati Džejmija Vardija (Jamie Vardy) na velikom prostoru, a Traorea još teže, jer je izuzetno brz - zaključio je tada Klop. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.