NOGOMET

Bajević o dolasku na klupu "Zmajeva": Vrhunac karijere je biti selektor reprezentacije

Već imamo dosta informacija o Ircima, kaže bh. kormilar uoči baraža za EP

Bajević sa članovima stručnog štaba. G. Šumar

Piše: G. Š. / Avaz.ba

25.1.2020

- Biti selektor reprezentacije je vrhunac karijere - naglasio je Dušan Bajević na današnjoj pres-konferenciji u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

Legendarni Mostarac već je sa svojim stručnim štabom počeo kovati planove za baraž za Evropsko prvenstvo. Prva prepreka su nam Sjeverni Irci krajem marta u Zenici…

- Već imamo dosta informacija o Ircima, a u narednim danima ćemo još bolje upoznati rivala i dobiti pravu sliku - rekao je Bajević (71) te naglasio da je cilj izboriti plasman na završnicu Eura. 


Bajević: Prva prepreka Sjeverni Irci. Avaz

Bajeviću će u stručnom štabu pomagati Rusmir Cviko, Slaven Musa i Adnan Čustović. Zvjezdan Misimović bit će v.d. tehničkog direktora i reprezentativni koordinator. Za tim menadžera je imenovan Darko Ljubojević, dok će za fizičku pripremu biti zadužen Eldin Jelešković.

Nekadašnji reprezentativac Misimović bit će zadužen da prati formu "Zmajeva", odnosno igrača koji konkurišu za državni dres.

- Ima kodeks po kojem se igrači moraju ponašati. Oni su javne ličnosti, moraju biti primjer pogotovo van terena. Niko nije zaboravljen i svaka pomoć će nam dobro doći - rekao je Misimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.