JUVENTUS

Pjanić: Gatuzo je školovan trener

Pjanić: Čeka nas kompliciran meč. Arhiv

Avaz.ba

25.1.2020

Naš as iz Juventusa Miralem Pjanić najavio je sutrašnji (20:45 sati) veliki derbi italijanske nogometne Serije A, u kojem će njegov Juventus gostovati Napoliju. 

- Sastajemo se s veoma jakim timom, koji je imao težak meč u Kupu Italije protiv Lacija, no upisao je trijumf. Đernaro Gatuzo (Gennaro Gattuso) je školovan trener i on može motivirati ekipu. Mislim da nas čeka kompliciran meč - rekao je bosanskohercegovački veznjak u redovima "Stare dame".

Pjanić je komentirao i navode da svi timovi igraju bolje protiv aktuelnog prvaka Italije.

- Svaki rival mora biti tretiran s mnogo poštovanja. Razlika je veoma mala i mislim da će biti borba do samog kraja za Skudeto - rekao je Pjanić.

Na pitanje koji igrač ga je najviše impresionirao, Pjanić je dao neočekivan odgovor. Iako su mnogi vjerovali da će izabrati Kristijana Ronalda (Cristiano), naš veznjak je favorizirao Frančeska Totija (Francesco Totti), s kojim je dijelio svlačionicu u Romi.

- Lako je reći Kristijano, ali onaj ko me je stvarno impresionirao je Toti. Malo kasno sam došao u Romu, on je imao 33 ili 34 godine i radio je ono što je htio. Žao mi je što nisam u tome uživao malo duže - kazao je Pjanić, te otkrio da mu je najteže bilo igrati protiv bivšeg veznjaka Barcelone Andresa Inijeste (Iniesta). 

Inače, danas će Juventusov gradski rival Torino igrati protiv Atalante (20.45 sati). Prema kladionici "Mozzart", kvota na pobjedu domaćeg Torina je 4.40, a Atalante 1.80.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.