LEGENDA

Almir Turković: Iz Hajduka me stalno zovu, iz Sarajeva baš i ne

Popularni Zeka imao problema sa srcem

Turković: Pobijedio najtežu životnu utakmicu. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

28.1.2020

Legendarni nogometaš Sarajeva Almir Turković (49) komentirao je transfer Nihada Mujakića u Hajduk Split, za koji je i sam igrao od 2002. do 2005. godine. Popularni Zeka Nihada po dobru pamti. 

- Mujakić je jako dobro igrao u Sarajevu i nadam se da će se uspjeti nametnuti u Hajduku. Mladi igrač koji uspije u Hajduku može igrati u bilo kojem klubu u Evropi, sad mu slijedi najveći ispit u karijeri i neka to zna - kazao je nekadašnji as Sarajeva i Hajduka u izjavi za "Slobodnu Dalmaciju".

Turković ovako procjenjuje Mujakića: 

- Može igrati i libera i stopera, ali mislim da je bolji kao stoper, a po potrebi čak i bočni lijevi. Ponikao je na Koševu, a ja sam čuo da je i ranije Hajduk bio za njega zainteresiran. Znači, sad su se konačno uspjeli spojiti i to bi trebao bit pun pogodak. Ako uspije u Hajduku, znači da je uspio u karijeri.

Zeka je imao problema sa srcem, doživio je infarkt u aprilu 2019. godine. 

- Evo me u banji u Fojnici, još sam na bolovanju. Iz Hajduka su me u bolnici zvali skoro svaki dan, hvala im na tome, dirnuli su me pažnjom. A, moji iz Sarajeva baš se i nisu pretrgli. Niti da pitaju kako sam nakon infarkta. Tako je, ali nema veze, Zemlja se i dalje okreće - poručuje Turković iz Fojnice i želi svu sreću Mujakiću i Hajduku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.