KVALIFIKACIJE

"Zmajevi" ne bježe od uloge favorita

Kipar prvi protivnik. NSBiH

Piše: Avaz.ba

28.1.2020

Seniorski futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine se već peti dan nalaze u Zenici gdje se pripremaju za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.

- Možemo biti zadovoljni odrađenim u pripremama za turnir. Igrači su radili maksimalno i sve što smo zamislili, sproveli smo u djelo. Večeras ćemo odraditi još jedan trening i spremni dočekujemo početak turnira, rekao je selektor naše futsal reprezentacije Ivo Krezo Selektor Ivo Krezo i istakao da je ekipa radila kvalitetno.  

U srijedu (sutra - 16 sati) u zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“ bh. tim očekuje prvi meč na turniru protiv selekcije Kipra.

Kiprani traže svoju šansu da budu drugi na ovom turniru, ali to nas ne smije zavarati. Imaju i oni kvalitet i moramo sutra pružiti maksimum kako bismo došli do 3 boda. Važno nam je da turnir otvorimo pobjedom, konstatuje Krezo. 

Selektor ne bježi od uloge favorita:

Mi smo sebi zadali cilj da završimo na prvom mjestu u grupi, jer po rejtingu smo iznad ostalih ekipa. Međutim, ne igra rejting, već mi moramo da budemo na najvišem nivou kako bismo ostvarili naše ciljeve. Jesmo favoriti, ali u svaku utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno i nećemo nikoga potcijeniti.“ 

Osim BiH i Kipra u našoj grupi su još Švajcarska i Gibraltar koji će svoj meč odigrati sutra u 19 sati.

Raspored utakmica turnira kvalifikacione grupe A: 

Raspored utakmica - 29. januar : Kipar - Bosna i Hercegovina (16 sati), Švajcarska-Gibraltar (19); 30. januar: Kipar - Švajcarska (16), Bosna i Hercegovina - Gibraltar (19); 1. februar: Gibraltar - Kipar (15), Bosna i Hercegovina - Švajcarska (19) 

Sve utakmice turnira možete pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS BiH, kao i na "City TV".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.