TRANSFERI

Haland odlazi iz Borusije u ljeto 2021. za 75 miliona eura

Haland: U ugovoru "Milionera" i novajlije iz Salcburga postoji izlazna kluazula. Arhiv

Avaz.ba

29.1.2020

Djeluje da je Erling Haland pogodio prelaskom u Borusiju te da je i klub iz Dortmunda napravio sjajan posao, ali će mu, prema svemu sudeći, Vestfalen biti samo usputna stanica u karijeri. Mjesto na kojem će se razviti i otisnuti se u platežno i igrački moćniju sredinu.

Najverovatnije, već u ljeto 2021. Jer u tom prijelaznom roku otkupna klauzula za 19-godišnjeg napadača je postavljena na 75.000.000 eura. A to je suma koju bogati klubovi poput Juventusa, Mančester junajteda, koji ga je tražio i ove zime, te Real Madrida, Barcelone, Čelzija, Bajerna, Pari Sen Žermena te vodećih premijerligaša, bez problema mogu platiti.

Još prije dvije sedmice "Sport Bild" je otkrio da u ugovoru "Milionera" i novajlije iz Salcburga postoji izlazna klauzula. Isti izvor sada donosi i detalje. Na njoj su insistirali agent Mino Rajola i otac sjajnog špica Alf Inge Haland. Njihov prvobitni zahtjev bio je da se klauzula postavi na 50.000.000 eura, ali taj uvjet su na Vestfalenu smatrali ponižavajućim. Ipak, kako su po svaku cijenu željeli igrača, pristali su na kompromis, u ugovor je ubačena opcija po kojoj Haland može napustiti klub, ali za više novca nego što su utjecajni menadžer i Haland senior tražili. Čelnici Borusije pristali su da ta suma bude 75.000.000 eura, ali su ustrajali u namjeri da klauzula ne važi u naredna dva prijelazna roka, već tek od juna 2021. godine, prenosi "Mozzart sport".


Haland: Napadač za platežno i igrački moćniju sredinu. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.