U SVOM STILU

Klop hvali svoje igrače: Povjerio bih im djecu na čuvanje

Njemački stručnjak nema ni gram sumnje

Klop: Ima veliko povjerenje u svoje igrače. AFP

J. A. / Avaz Sport

30.1.2020

Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) rekao je da ima veliko povjerenje u svoje nogometaše, toliko da bi im povjerio svoju djecu na čuvanje.

Liverpul je sinoć pobijedio Vest Hem 2:0 i stekao 19 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester siti. Klop je rekao da je dobra odbrana Vest Hema otežala posao njegovoj ekipi, koju je pohvalio što je, uprkos tome, osvojila sva tri boda. 

To nije bila briljantna igra, protiv ekipe koja je bila nesigurna na momente, ali nam je zaista otežala. Želio bih da smo igrali bolje, ali prihvatam ovo kako jeste, jer da je lako pobijediti u ovoliko utakmica i osvojiti ovoliki broj bodova, druge ekipe bi to uradile. To je zaista nevjerovatno teško. Odigrali smo super utakmicu protiv Junajteda, super protiv Lestera. Protiv Vest Hema moralismo pobijediti i pobijedili smo - rekao je Klop. 

Nogometaši Vest Hema imali su šanse, ali je Klop rekao da su one došle uglavnom poslije grešaka njegovih igrača. 

To nije problem s motivacijom za nas. Teško je bilo pronaći ritam, zadržati ga i ostati koncentriran. Mislim da smo im najbolje šanse mi osigurali. Ovi momci, povjerio bih im djecu na čuvanje. Vjerujem im sto posto, ali u ovakvim situacijama prave smiješne greške. To nema veze s motivacijom. Treba ostati koncentriran kada si konstantno u prednosti, to je teško - naveo je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.