REPREZENTATIVCI

Zukanović za "Avaz": Bio sam u velikoj dilemi, ali ipak Italija je Italija

Na stolu ima dvije ponude iz italijanske Serije A i jednu iz Belgije

Zukanović: Volio bih se da se od najdražeg dresa oprostim na Evropskom prvenstvu 2020.. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

31.1.2020

Naš iskusni reprezentativni defanzivac Ervin Zukanović (32), nakon sporazumnog raskida saradnje sa saudijskim El-Ahlijem, još nije donio konačnu odluku o tome u kojem će klubu nastaviti karijeru. Na stolu ima dvije ponude iz italijanske Serije A i jednu iz Belgije, a s obzirom na to da večeras završava zimski prijelazni rok, morat će se odlučiti.


Danas odluka

- Bio sam u velikoj dilemi, ali ipak, Italija je Italija - rekao je Zekanović u razgovoru za “Avaz”, ali nije želio biti konkretniji, te dodao:

- Uskoro ćete dobiti konkretnu vijest.

Ova vijest sigurno će obradovati novog selektora našeg državnog tima Dušana Bajevića, koji je već počeo pripreme za plej-of Lige nacija, odnosno za baraž Evropskog prvenstva 2020. Naš državni tim 26. marta u Zenici, podsjetimo, u polufinalu dočekuje Sjevernu Irsku, a Zukanović je u prethodna dva duela grupne faze bio (po)najbolji igrač.

Zukanović zna kako se zaustavljaju Irci. Arjhiv

- Do marta ima dovoljno vremena da se vratim u top-formu. Prvo da riješim ovu veliku dilemu, a onda će biti vremena da razgovaramo o Sjevernim Ircima - kratko je rekao Zukanović.

Evropsko prvenstvo

Stub naše odbrane veoma je bitan igrač za predstojeći duel, a možda i za duele s Ircima (drugi polufinalni par baraža za Euro 2020. je Slovačka – Republika Irska), jer je poznato kako igraju Otočani – duga lopta, skok-igra... Upravo je u tom segmentu igre Zukanović naš najjači defanzivni adut.

- Zašto kriti, optimista sam. Volio bih se da se od najdražeg dresa oprostim na Evropskom prvenstvu 2020. To mi je velika želja - rekao je za kraj Zukanović koji je sinoć doputovao u Italiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.