ŠPANIJA

Real u "Madrilenju" bez dvojice igrača

Zidan: Ne žuri s vraćanjem u tim igrača koji su se tek oporavili. Arhiv

Avaz.ba

31.1.2020

Očekivana odluka trenera Real Madrida Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) pred subotnji derbi Madrida. Zidan je odlučio da ne riskira, tako da će subotnji "Madrilenjo" igrati bez Edena Azara (Hazard) i Gareta Bejla (Gareth Bale).

Poznato je da Francuz ne žuri s vraćanjem u tim igrača koji su se tek oporavili, a Azar je odradio samo dva treninga s ekipom otkad se oporavio od povrede članka. Iako je na tim treninzima izgledao jako dobro, treba se podsjetiti da nije igrao dva mjeseca, od 26. novembra i meča sa Pariz Sen Žermenom u Ligi prvaka. Zidan se odlučio da mu da još nekoliko dana, pa će tako svoje prve minute dobiti sljedeće sedmice, ili u Kupu protiv Real Sosijedada ili protiv Osasune u Primeri. 

Što se tiče Bejla, on se povrijedio u utakmici Kupa protiv Unionistasa, kada je odšepao s terena. Zidan je tada rekao da povreda nije ozbiljna, već da je u pitanju "lako uganuće", ali kapitena Velsa nema u sastavu za subotnji derbi, piše ''Mondo".

Real je trenutno prvi na tabeli, s dva boda više od drugoplasirane Barcelone i čak 10 bodova više od petoplasiranog Atletika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.