ŠPANIJA

Samo Grizman i Mesi imaju veće otkupne klauzule od Trinkaoa

Trinkao: Barca će za napadača rođenog 29. decembra 1999. platiti 31 milion eura. Mondo

Avaz.ba

31.1.2020

Potpisom petogodišnjeg ugovora s Barcelonom, u koju će formalno prijeći narednog ljeta, Rodrigo Trinkao postao je jedan od najskupljih fudbalera svijeta! Zapravo, od budućih saigrača skuplji od njega ostali su samo Antoan Grizman (Antoine Griezmann), čija izlazna klauzula vrijedi 800 miliona eura, odnosno Lionel Mesi (Messi) sa 700 miliona eura. 

Katalonci su u ugovor 20-godišnjeg napadača, koji je za godinu i po u prvom timu Brage postigao tri gola, unijeli otkupnu klauzulu od pola milijarde eura! Trinkao je "papreno poskupio" u danu u kom je njegov menadžer i bivši fudbaler Bruno Karvaljo osigurao portugalskom klubu rekordan transfer, gotovo dvostruko "jači" od prethodnog iz 2016., kada je Rafa Silva prelazio u redove rivalske Benfike za 16 miliona eura.

Barca će za napadača rođenog 29. decembra 1999. platiti 31 milion eura i "preuzeti" ga na završetku sezone u kojoj je Trinkao na 22 utakmice za Bragu dao tri gola uz šest asistencija. On nije zabilježio nastup za seniorsku reprezentaciju Portugala, ali je bio neizostavni član svake mlađe selekcije počevši od kadeta. 

Ponikao je u mlađim kategorijama Porta, sa 11 godina prešao u podmladak Brage i potom uspio čak da odigra sezonu 2014./2015. u mlađim kategorijama brazilskog Palmeirasa, iz kog se potom vratio u mladi, pa "B" tim Brage, sve do promocije u seniorsku postavu pred početak sezone 2018./2019., piše "Mondo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.