BELGIJA

Vanderhage otkrio zašto Nihad Mujakić nije uspio u Kortrijku

Mujakić: Posuđen Hajduku s pravom otkupa ugovora. Hajduk

Avaz.ba

31.1.2020

Trener Kortrijka Iv Vanderhage (Yves Vanderhaeghe) otkrio je razloge zbog kojih mladi reprezentativac BIH Nihad Mujakić nije uspio da se nametne u belgijskom klubu.

- To je igrač odličnih fizičkih predispozicija, sa jačom lijevom nogom, ali ima jednu veliku manu. U pitanju je rad sa loptom, rekao je Vanderhage za zagrebačke SN.

Mujakić je odigrao samo dva meča za Kortrijk, po jedan u ligi i kupu, te je ove zime posuđen splitskom Hajduku, s pravom otkupa ugovora. 

- Prvo je odigrao taj ligaški meč u septembru protiv Mehelena. Naša ekipa je veoma loše odigrala taj meč, pa se on nekako uklopio u sivilo. Izgubili smo 2:3, a Mujakić je mogao bolje reagovati kod njihova dva gola. Nakon toga je dobio priliku u kupu... Jednostavno, nije se dobro adaptirao. On je igrač sa odličnom fizičkom spremom, ali mu fali još samo rad sa loptom. Treba više tražiti loptu i učestvovati u igri, objašnjava trener Kortrijka. 

Povratak u Kortrijk 

- Naši skauti i sportski direktor će ga pratiti. On je naš igrač, i ukoliko se dobro pokaže naravno da će se vratiti kod nas, rekao je Vanderhage.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.