ENGLESKA

Gvardiola nakon poraza igrače zaključao u svlačionici

Sat kasnio na konferenciju za novinare

Gvardiola: Držao igračima Sitija "predavanje" u svlačionici. AFP

J. A. / Avaz Sport

3.2.2020

Mančester siti izgubio je od Totenhema 2:0 u nedjeljnom derbiju engleske Premijer lige, a trener "Građana" Pep Gvardiola (Guardiola) nakon poraza je držao igrače zaključanima u svlačionici gotovo sat, prenosi "Daily Mail".

Sat je kasnio Gvardiola na konferenciju za novinare nakon utakmice. Igrače je dotad držao zaključanima, no tvrdi, nije se ljutio. 

- Nisam ljut na njih! Zašto bih bio? Pričao sam sa štabom, sa svojom ženom i nekim igračima. S ovakvom igrom bila bi ogromna greška ljutiti se, nekad uđe, nekad ne. Igrali smo dobro, ali izgubili smo. To se ponovo dogodilo. Oni su imali dvije prilike i zabili toliko golova, nemam šta više reći o tome - započeo je Gvardiola. 

Potom je nastavio komentirati igru svoje ekipe. 

- Dogodilo se to i ranije protiv Junajteda. Izgubili smo 1:0, a oni su stvorili malo prilika. Mi smo ih stvorili puno i nismo napravili ništa. Moramo raditi na tome. Ekipa je dobra, sviđa mi se način na koji igramo, ali očito to nije dovoljno. Iduće sezone ćemo morati bolje igrati - rekao je Gvardiola. 

Siti je sada 22 poena iza lidera Liverpula i morat će se desiti najveći preokret u historiji nogometa da "Redsi" ispuste titulu iz ruku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.