BELEK

Olimpija pokazala Željezničaru gdje je trenutno

Menalo postigao het-trik u trijumfu 6:3

S utakmice u Beleku. Armin Herić, FKŽ

A. Ču. / Avaz.ba

3.2.2020

Nestvarnim, hokejaško-vaterpolskim rezultatom Željezničar je danas poražen u prvom pripremnog ogledu u Antaliji. Fudbaleri Olimpije savladali su sarajevski tim 6:3, a trostruki strijelac bio je povremeni bh. reprezentativac Luka Menalo.

"Plavi" su igrali zaista vrlo dobro u prvo poluvremenu i to su naplatili već nakon 15 minuta. Jedan fudbaler Olimpije igrao je rukom u vlastitom šesnaestrcu, a siguran s bijele tačke bio je Semir Štilić za 1:0.

Na 2:0 u 43. minuti povisio je Ivan Lendrić koji se lijepo snašao i desnom nogom matirao golmana Olimpije. Željin protivnik pojačao je ritam u drugom dijelu, što je prilično šokiralo "Plave" pa su primili tri gola za četiri minute, no Štilić je u 62. ponovo poravnao.

Od 67. minute Amar Osim zamijenio je komplet ekipu što se odrazilo na rezultat, pa je Olimpija do kraja postiagla još tri gola.

Željezničar: Kjosevski (Kršić od 67.) – Stevanović (Stanić od 67.), Kosorić, Jovanović (Ikić od 67.), Pavić (Šehić od 67.) – Alispahić (Jamak od 67.), Sadiković (Osmanović od 67.) – Zajmović (Mujezinović od 67.), Štilić (Mehić od 67.), Veselinović (Subašić od 46.) – Lendrić (Dacić od 67.) .

Olimpija: Vidmar, Šme, Samardžić, Kami Ntankeu, Jurčević, Tomić, Putinčanin, Menalo, Sešlar, Petrović, Turkuš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.