REAL MADRID

Luka Modrić dobio životnu ponudu

Modrić: Do kraja sezone vezan za Real. Arhiv

Avaz.ba

4.2.2020

Novi klub američke nogometne lige Inter Majami priprema ponudu za dovođenje kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića (34), izvijestile su u utorak španske novine "Marca".

Inter Majami, kojem je jedan od suvlasnika Dejvid Bekam (David Beckham), u martu će debitirati u MLS-u, prvoj nogometnoj ligi SAD, pa traži iskusne igrače. Mediji nagađaju i o interesu za 32-godišnjeg urugvajskog napadača Edinsona Kavanija (Cavanija) iz Pariz SG-a.

Inter Majami još nema riješene svoje igrače-franšize pa razmatra nekoliko zvijezda. Jedna od njih je Luka Modrić, kojem ugovor u Madridu završava 2021. godine, a kojem Inter nudi plaću od koje se vrti u glavi. Dvostruko više od sadašnje plaće - piše ''Marca'', ne navodeći detalje niti izvor informacije.

Ista stvar je s Kavanijem. 

- Problem s njima je što Interova službena sezona počinje u martu, a ti igrači mu trebaju do tada. S obzirom na to da će teško dovesti Luku i Edinsona, kojem ugovor u Parizu završava u junu, klub razmatra plan B, koji uključuje medijski manje eksponirane igrače poput Meksikanca Rodolfa Picra (Pizzara), dodaje madridski list.

Medijska nagađanja o interesu Intera Majami za Modrića pojavila su se još u novembru, a američki klub nije bio odgovorio na upit...

Modrić u duelu s Mesijem. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.