FRANCUSKA

Mbape se ne želi izviniti Tuhelu

Mbape: Ljut na trenera zbog izmjene. Arhiv

Avaz.ba

4.2.2020

Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) dobio je 2018. godine šansu da vodi jedan od najbogatijih klubova na svijetu i sarađuje s nekim od najboljih igrača planete, međutim, nije sve bajkovito u Parizu. U to se ubrzo uvjerio kada je Brazilac Nejmar (Neymar) čitavo ljeto insistirao da ode u Real Madrid ili Barcelonu, ali probleme mu prave i ostali igrači - na njega su se durili Edinson Kavani (Cavani), Tijago Silva (Thiago), a više puta i Kilijan Mbape (Kylian Mbappe).

Mladi napadač bio je već suspendiran iz tima zbog ružnog ponašanja i kašnjenja, dok je ponovo prešao granicu dobrog ukusa prethodnog vikenda na utakmici protiv Monpeljea (5:0). Razlog zbog kojeg je ovog puta Mbape bio nezadovoljan jeste izmjena u 68. minuti. Na toj utakmici, koja je tada već bila riješena, brzonogi napadač je dao jedan gol, ali je očigledno smatrao da može još dodatno popraviti statistiku... 

Njegov trener Tuhel vodio se drugačijim rezonom, želio je da ga sačuva za mečeve koji slijede, između ostalih i za Dortmund u Ligi prvaka, ali razmaženi Mbape je to teško podnio. Osramotio je svog nadređenog, pošto se s njim dugo svađao kraj aut-linije zbog izmjene. Tuhel je pokušavao da ga umiri i objasni mu razloge za taj postupak, ali se 21-godišnjak ponio kao "dijete" i odbijao je da sluša mentora.

Ostali saigrači su izjavama pokušali da "ublaže situaciju", Di Marija je kazao da Mbape mora da razumije da ima još fudbalera koji žele igrati, ali ni to nije pomoglo. Kako piše španski AS, Tuhel i Mbape su imali poseban sastanak na kome je trebalo da razgovaraju o incidentu, međutim, na njemu je mladi napadač odbio da se izvini treneru, s tim da je priznao da je "malo pretjerao" s reakcijom.

Sportski direktor PSG-a Brazilac Leonardo nije odgovarao na pozive medija, a očigledno je da Tuhel ima problema da sačuva poštovanje kod ostalih igrača zbog ružnog ponašanja najvećih zvijezda. Kako će to uspjeti da sredi u nastavku sezone, ostaje da se vidi, prenosi "Mondo".


Tuhel: Održao sastanak s Mbapeom. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.