ITALIJA

Imamo jaku konkurenciju, dovoljno je reći Džeko: Nadam se da će me se neko sjetiti

Moje je da nastavim igrati dobro

Đurić: Nada se pozivu. Arhiv

Avaz.ba

4.2.2020

Milan Đurić kao da polako vraća staru formu od prije nekoliko godina. Bitan je igrač u italijanskom drugoligašu Salernitani, koja se bori za povratak u društvo najboljih.  

- U Beneventu smo bili čvrsti, usredotočeni i jaki. Da se nismo suočili s ovakvom igrom, ne bismo napustili Vigorito s pozitivnim rezultatom. Sada imamo novu nogometnu ideju, drugačiji sistem igre, iako nije bilo lako. Prošli smo kroz teško razdoblje, ali posljednjih smo mjesec dana dobri - rekao je Đurić za "Corriere dello Sport".

Kako kaže, zadovoljan je i svojim igrama.

- Mogu biti zadovoljan. Igram kontinuirano i to mnogo znači u smislu samopouzdanja, ali moji nastupi su rezultat timskog rada. U Seriji B ono što je važno je kontinuitet, u određenim mečevima treba zadržati remi, ako se ne može pobijediti. U Seriju A će ići onaj ko napravi najmanje pogrešnih koraka - naglasio je napadač Salernitane.

Naravno, nezaobilazno pitanje je i reprezentacija BiH. 

- Bilo mi je dobro u reprezentaciji između 2015. i 2016. godine, postigao sam i sedam golova. Uvijek razmišljam o reprezentaciji. Konkurencija je žestoka, dovoljno je reći Edin Džeko. Uskoro će se igrati baraž za Evropsko prvenstvo. Moje je da igram dobro u klubu i nadam se da će me se neko sjetiti - rekao je Đurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.