ENGLESKA

Dok su Liverpulove zvijezde odmarale, Milner oduševio Klopovog pomoćnika

Nil Kričli bio u kontaktu s Jirgenom

Nil Kričli: Oduševljen Milnerom. AFP

J. A. / Avaz Sport

5.2.2020

Liverpul je sinoć u ponovljenoj utakmici pobijedio Šruzberi 1:0 i plasirao se u osminu finala FA kupa. U 75. minuti defanzivac Šruzberija Vilijams (Williams) postigao je autogol za veliko slavlje na Enfildu. 

Ne bi to bilo ništa čudno da za Liverpul nisu igrali igrači iz U-19 i U-20 ekipe, budući da je Jirgen Klop (Jürgen Klopp) još ranije obećao prvoj ekipi odmor i nije im želio remetiti planove. 

I dok su Fabinjo (Fabinho) i Roberto Firmino sa suprugama bili na Maldivima, Salah kod kuće, Lalana (Lallana) u Majamiju, a ostali igrači raštrkani po svijetu, Džejms Milner (James) odlučio je ostati u Engleskoj kako bi mogao bodriti Liverpulove rezerve protiv Šruzberija.

- Milner je bio veoma aktivan iza mene. Dan prije utakmice je trenirao s nama i pitao me može li doći na utakmicu, a odgovor je, naravno, bio pozitivan. Pokazao je veliko poštovanje samim tim što je pitao može li doći, bio je s nama u svlačionici i velika je stvar imati nekoga poput njega koji je postigao puno toga u nogometu i zna dati savjet igračima, stati uz njih i biti glasan kada je to potrebno u svlačionici. Skakao je i galamio iza mene tokom čitavog meča, a na kraju je bio oduševljen kako su momci igrali - kazao je Nil Kričli (Neil Critchley), pomoćnik Jirgena Klopa. 

Također, Kričli je otkrio da je bio u kontaktu s Jirgenom Klopom, koji je, prema njegovim riječima, bio oduševljen nakon meča.

- Klop nas je kontaktirao na dan utakmice i bodrio nas je. Na kraju je bio oduševljen nastupom, potpuno nam je vjerovao i rekao samo da igramo na Liverpulov način, jer tako igra prvi tim. To smo mi, to smo radili i za to smo se zalagali, vjerujemo u to i spremni smo na takav način igre - kazao je Kričli. 

"Redsi" će u osmini finala igrati igrati protiv Čelsija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.