NSBiH Tema seminara bio je finansijski kriterij

Ponovo pod lupom licenciranje klubova

Avaz.ba

Drugi seminar s tematikom iz postupka licenciranja klubova će biti organizovan polovinom ovog mjeseca

Foto: NSBiH


U organizaciji Nogometnog saveza BiH jučer je u Sarajevu održan seminar o licenciranju kojem su prisustvovali predstavnici svih klubova BHT Premijer lige BiH.

- Tema seminara je bio finansijski kriterij u postupku licenciranja klubova BHT Premijer lige za takmičarsku sezonu 2020./2021. - saopćeno je iz NSBiH.

Uz predstavnike klubova Premijer lige BiH (direktori, sekretari i finansijski službenici), seminaru su prisustvovali i ovlašteni revizori iz certificiranih revizorskih kuća, koji će vršiti reviziju finansijskih izvještaja klubova u nastupajućoj sezoni licenciranja. Eksperti iz administracije za licenciranje klubova su učesnicima seminara detaljno i na bazi praktične prezentacije jednog kluba objasnili zahtjeve iz finansijskih kriterija u postupku licenciranja klubova. 

Ovlašteni revizori su predstavnike klubova upoznali s tehničkim detaljima vršenja revizije finansijskih izvještaja u klubovima koji će biti provedeni u zadatom vremenskom okviru. Također, predstavnici klubova su iznijeli svoje probleme s kojim se susreću prilikom ispunjavanja obaveza zadatog finansijskog kriterija za licenciranje klubova. 

Drugi seminar s tematikom iz postupka licenciranja klubova bit će organiziran polovinom ovog mjeseca, a na njemu će biti obrađene teme iz administrativnog, pravnog, sportskog i infrastrukturnog kriterija.

  • Eksperti iz administracije za licenciranje klubova su učesnicima seminara detaljno objasnili zahtjeve iz finansijskih kriterija

    Eksperti iz administracije za licenciranje klubova su učesnicima seminara detaljno objasnili zahtjeve iz finansijskih kriterija

    Foto: NSBiH


NA VRH

Komentari

Podijeli članak na