NSBIH

Ponovo pod lupom licenciranje klubova

Drugi seminar s tematikom iz postupka licenciranja klubova će biti organizovan polovinom ovog mjeseca. NSBiH

Piše: Avaz.ba

5.2.2020

U organizaciji Nogometnog saveza BiH jučer je u Sarajevu održan seminar o licenciranju kojem su prisustvovali predstavnici svih klubova BHT Premijer lige BiH.

- Tema seminara je bio finansijski kriterij u postupku licenciranja klubova BHT Premijer lige za takmičarsku sezonu 2020./2021. - saopćeno je iz NSBiH.

Uz predstavnike klubova Premijer lige BiH (direktori, sekretari i finansijski službenici), seminaru su prisustvovali i ovlašteni revizori iz certificiranih revizorskih kuća, koji će vršiti reviziju finansijskih izvještaja klubova u nastupajućoj sezoni licenciranja. Eksperti iz administracije za licenciranje klubova su učesnicima seminara detaljno i na bazi praktične prezentacije jednog kluba objasnili zahtjeve iz finansijskih kriterija u postupku licenciranja klubova. 

Ovlašteni revizori su predstavnike klubova upoznali s tehničkim detaljima vršenja revizije finansijskih izvještaja u klubovima koji će biti provedeni u zadatom vremenskom okviru. Također, predstavnici klubova su iznijeli svoje probleme s kojim se susreću prilikom ispunjavanja obaveza zadatog finansijskog kriterija za licenciranje klubova. 

Drugi seminar s tematikom iz postupka licenciranja klubova bit će organiziran polovinom ovog mjeseca, a na njemu će biti obrađene teme iz administrativnog, pravnog, sportskog i infrastrukturnog kriterija.

Eksperti iz administracije za licenciranje klubova su učesnicima seminara detaljno objasnili zahtjeve iz finansijskih kriterija. NSBiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.