PANIKA NA NOU KAMPU

Mesi naljeto može otići iz Barcelone, i to potpuno besplatno

Imao sukob sa sportskim direktorom i njegovim bivšim saigračem Erikom Abidalom

Mesi: Sadašnji ugovor mu traje do 2021. godine. AFP

J. A. / Avaz Sport

5.2.2020

Španski mediji javljaju da u Barceloni vlada veliki haos koji je stigao do vrhunca nakon velikog sukoba najboljeg igrača Lionela Mesija (Messi) sa sportskim direktorom i njegovim bivšim saigračem Erikom Abidalom (Eric).

Abidal je izjavio da se igrači ne trude dovoljno te ih je prozvao zbog nedostatka radne etike pod Ernesteom Valverdeom, što je na koncu, prema njegovim riječima, dovelo do njegove smjene, a Mesi je na njegove riječi burno reagirao i otvoreno ga napao.

- Kada nešto takvo govoriš, onda reci imena igrača o kojima pričaš. Ne sviđaju mi se ovakve stvari, ali ljudi moraju odgovarati za svoj posao i svoje odluke. Igrači su odgovorni za ono što se događa na terenu i mi uvijek prvi priznajemo kada stvari nisu dobre. Oni koji vode sportsku politiku moraju, također, preuzeti odgovornost prvenstveno za odluke koje su donijeli - napisao je Mesi na Instagramu.

Naslovnica španskog lista "Mundo Deportivo". Screenshot

Nakon toga, u Barceloni je nastao ogroman haos, a "Evening Standard" je objavio da Mesi u svom ugovoru ima član prema kojem može napustiti katalonskog giganta.

Mesijev sadašnji ugovor traje do 2021. godine, a u njemu je klauzula koja mu omogućuje da napusti klub na kraju sezone, i to potpuno besplatno.

Slične klauzule imali su i drugi Barcelonini velikani poput Ćavija (Xavi), Andresa Inijeste (Iniesta) i Karlesa Pujola (Carles Puyol), a da je to istina, potvrdio je klupski predsjednik Žozep Maria Bartomej (Josep Bartomeu).

- Mesi je potpisao do 2021. i po ugovoru ima mogućnost napustiti klub na kraju pretposljednje sezone potpuno besplatno. Zaslužio je mogućnost da slobodno odlučuje o svojoj budućnosti, ali ne sumnjam da će ostati u klubu još puno godina - otkrio je.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.