NOGOMET

Šireru se nije svidio potez Klopa: Može raditi šta želi, ali ovo nije ispravno

Njemački stručnjak odbio voditi najjaču ekipu u revanšu protiv Šruzberija

Širer: Kritizirao Klopa. Agencije

Avaz Sport

6.2.2020

Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) odbio je voditi najjaču ekipu u revanšu protiv Šruzberija. 

Rekao sam momcima prije dvije sedmice da će imati zimsku pauzu, što znači da nećemo biti tu za taj dvoboj. Znam da to nije postupak koji će naići na odobravanje, ali tako je. Premijer liga je tražila od nas da poštujemo pauzu, to ćemo i napraviti. Ako FA nije briga, ne možemo utjecati na to. Ponavljam, nećemo biti tu - rekao je Klop i ispunio obećanje. 

Za Liverpul su igrali mlađi nogometaši i slavili 1:0, a utakmicu je vodio trener rezervne ekipe Nil Kričli (Neil Critchley).

Mnogi su kritizirali ovakav Klopov potez i opisali ga kao nepoštovanje takmičenja. Jedan od najžešćih bio je bivši engleski reprezentativac i BBC-jev komentator Alan Širer (Shearer).

Razumijem poentu u smislu da njegovi igrači koriste najavljeni odmor. On je menadžer i može na teren izvesti sastav kakav god želi, ali meni to nije ispravno. Trebao je biti tamo, trebao je biti na terenu i davati podršku tim mladim igračima - rekao je Širer.

Ranije se Klop žalio na pretrpani raspored engleskih klubova, a dobio je podršku menadžera Sitija Pepa Gvardiole (Guardiola), koji je poručio kako bi najbolje bilo ukinuti jedno takmičenje, Liga kup.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.