JASNA SLIKA

Zbog ovih basnoslovnih cifri Mesi neće napustiti Barcelonu

Engleski novinari Argentinca posljednjih dana sele na Otok

Mesi: Imao sukob sa sportskim direktorom Barcelone. AFP

J. A. / Avaz Sport

6.2.2020

Engleski novinari posljednjih dana Lionela Mesija (Messi) sele na Otok. Smatraju da je jednom od najvećih nogometaša u historiji mjesto u Premijer ligi i da je logično da Argentinac ponovo sarađuje s Pepom Gvardiolom (Guardiola).

Ponovo je aktuelan prelazak Mesija u Mančester siti o kojem je pisalo nekoliko medija, dok danas italijanski "Corriere dello Sporta" piše da je Argentinac definitivno odlučio napustiti Kamp Nou poslije sukoba sa sportskim direktorom Erikom Abidalom (Eric). 

Ipak, da bismo imali jasnu sliku o tome koliko je i je li Argentinac ljut na čelnike katalonskog velikana, trebamo sagledati jednu stranu, i to onu najvažniju - finansijsku. 

Na to je danas dobro podsjetio i ugledni belgijski novinar Kristof Tero ( Terreur), koji voli raskrinkavati lažne vijesti drugih medija i koji ima validne argumente zašto Lionel Mesi neće napustiti Barcelonu do ljeta 2021. godine, kada mu istječe ugovor. 

Tero podsjeća na pisanje "Football Leaksa" da Lionel Mesi u Barceloni godišnje zarađuje 60 miliona eura, odnosno 1,1 milion sedmično, plus više od 10 miliona eura godišnje za marketinška prava, više od 15 miliona eura godišnje na ime bonusa, a tu je i petogodišnji bonus za lojalnost od blizu 150 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.