NOGOMET

Najnovija budalaština: Junajted "otvorio pregovore" o dovođenju Mesija

Špekulacije pojačane nakon ostanka Erika Abidala

Mesi: Navodno mu nelagodno. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

6.2.2020

Mančester junajted jedan je od pet klubova zainteresiranih da naljeto dovedu Lionela Mesija (Lionel Messi).

Šesterostruki osvajač Zlatne lopte ima posebnu klauzulu u svom ugovoru s Barcom koja mu omogućava da raskine svoj ugovor na kraju svake sezone - nešto što su Andres Inijesta (Iniesta) i Karles Pujol (Carles Puyol) imali mogućnost učiniti tokom svog vremena na Nou kampu. 

Špekulacije da će Mesi napustiti Blaugranu u posljednje su vrijeme znatno izražene nakon što je Erik Abidal ostao na mjestu sportskog direktora.

Mesija je razbjesnila izjava Francuza da igrači nisu "učinili sve što su mogli" kada je Ernesto Valverde bio zadužen za klub.

"La Gazzetta dello Sport" piše da je Mančester junajted prvi izbor ako Mesi doista odluči otići.

Mančester siti i PSG, koji sigurno ne bi imali problema s plaćanjem obeštećenja i plaće koju bi Mesi tražio, kao i prva dva u Italiji, Juventus i Inter, navodno su također spremni na izazov.

Iako je teško vidjeti Mesija u dresu koji nije crveno-plavi, bivši igrač Barce Fransisko Karasko (Francisco Carrasco) smatra da postoji velika šansa da 32-godišnjak napusti klub u skoroj budućnosti.

- Njemu je prilično nelagodno u Barceloni - rekao je Karasko za AS i dodao:

- Tokom svih ovih godina volio sam način na koji igra. Ove godine prvi put mi izgleda kao da je jednom nogom izvan kluba. Nikad to prije nisam mogao reći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.