ŠPANIJA

Zidan nakon ispadanja iz Kupa kralja: Svi su krivi, teško nam je

Real Sosijedad izbacio "Kraljevski klub"

Zidan: Mora se nastaviti igrati. AFP

J. A. / Avaz Sport

7.2.2020

Nogometaši Real Sosijedada iz San Sebastijana plasirali su se u polufinale španskog Kupa kralja zahvaljujući iznenađujućoj 4:3 gostujućoj pobjedi protiv Real Madrida u četvrtfinalu.

Nakon razočaravajućeg poraza i ispadanja iz takmičenja utakmicu je prokomentirao trener "Kraljevskog kluba" Zinedin Zidan (Zinedine Zidane).

- Ovo je nogomet, nekad stvari ne idu onako kako smo zamislili. Igrali smo do kraja, čak smo se borili i kad smo gubili 4:1. Tužan sam, ali možemo samo čestitati protivniku i pripremiti se za sljedeću utakmicu - rekao je Zidan. 

Upitan je je li mu ovo najteža utakmica na klupi Reala. Statistika kaže da jeste. Nikad "Kraljevski klub" pod njegovom palicom nije primio četiri pogotka.

Ne, nije mi ovo najgora utakmica na klupi Reala. Ružno je izgubiti kući s četiri primljena gola. Moramo nastaviti igrati. Zna se da u sezoni dođu teške utakmice - rekao je Zidan.

Odgovorio je i na to ko je onda kriv za takav historijski poraz. 

Nije kriva samo odbrana ili golman. Svi su krivi. Teško nam je, istina, ali moramo prihvatiti da možemo izgubiti utakmicu - zaključio je Zidan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.