REPREZENTACIJA

Bajevićev stručni štab ponovo na terenu: Naredne stanice Zagreb, Ferara i Milano

Prvo ćemo obići naše igrače u Dinamu, a onda idemo prema Italiji, odnosno Ervinu Zukanoviću te Milanu, gdje ćemo gledati gradski derbi, re kao je Cviko

Počela "operacija Sjeverna Irska". Arhiva

Piše: G. Š. / Avaz.ba

7.2.2020

Naredne stanice selektora našeg državnog tima Dušana Bajevića i njegovih asistenata Rusmira Cvike, Adnana Čustovića i Slavena Muse su Zagreb te italijanska Ferara i Milano, saznaje “Dnevni avaz“.

- Ove sedmice prvo ćemo obići naše igrače u zagrebačkom Dinamu, a onda idemo prema Italiji, odnosno Ervinu Zukanoviću te Milanu, gdje ćemo u nedjelju gledati gradski derbi.

U Italiju dolazi i selektor Bajević, gdje ćemo razgovarati s Radetom Krunićem i Asmirom Begovićem - kaže Cviko za “Dnevni avaz“.

Saznajemo da će golman Begović, koji je nedavno prešao u redove Milana, dobiti poziv za naredi meč baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

Svi na radaru

Begovića u redovima “Zmajeva” nije bilo još od oktobra 2018. godine.

Članovi stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine u nedjelju će gledati dvije utakmice u Italiji, SPAL – Sasuolo ie Inter – Milan.

- Jela (Eldin Jelešković, kondicioni trener reprezentacije BiH, op. a.) razgovarao je s Tomislavom Tomićem i Lukom Menalom iz Olimpije.

Selektor želi da obiđemo ili barem telefonski razgovaramo sa svim našim standardnim i potencijalnim reprezentativcima. Svima ćemo jasno dati do znanja da su na radaru, a u zavisnosti od njihove forme i potreba, selektor će odlučiti ko će dobiti poziv - objašnjava Cviko.

Belgija i Švicarska

Cilj je da se svi naši fudbaleri koji su bili dio državnog tima i dalje tako osjećaju.

- Da niko ne misli da je zapostavljen... Naprimjer, ja sam već gledao Dinu Hotića (Serkl Briž), razgovarao sam sa Smailom Prevljakom (Eupen) koji nije igrao, a minulog smo vikenda kolega Čustović i ja bili s Dinom Arslanagićem (Antverpen).

Razgovarali smo i s njegovim ocem, jer on prvo mora podnijeti zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, jer je igrao za omladinske kategorije reprezentacije Belgije.

Uglavnom, obavili smo konstruktivan razgovor... – konstatira Cviko.

Saznajemo da će naredna stanica Čustovića biti Švicarska, gdje će pod lupom biti Miroslav Stevanović i Ermedin Demirović.

- Niko neće imati zagarantovano mjesto u reprezentaciji. Selektor će donositi odluke od utakmice do utakmice.

Međutim, trenutno nam je najvažnije da imamo što više komunikacije s igračima, kako bismo vidjeli kako oni razmišljaju, ali i pogledamo što više utakmica - naglašava Cviko, koji jeistakao da je selektor Bajević pun elana za rad.

Đurić pod lupom u Veroni 

Do starta „operacije Sjeverna Irska“ članovi stručnog štaba će obići napadača Salernitane Milana Đurića.

- Ovaj vikend nismo u mogućnosti to uraditi, jer je Salerno udaljen od Milana više od 800 kilometara. Ali, bit će prilike i za posjetu Đuriću. Možda to uradim(o) već 17. februara, kada Salernitana bude gostovala Kijevu u Veroni - rekao je Cviko.


Cviko: Niko neće imati zagarantovano mjesto u reprezentaciji. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.