ITALIJA

Zagrijavanje za milanski derbi: Ibrahimović će imati neočekivanog partnera u napadu "Rosonera"

Inter se bori za titulu, Milan za plasman u Ligu prvaka

Ibrahimović: Dva gola u pet nastupa. AFP

E. J. / Avaz.ba

7.2.2020

Uoči nedjeljnog velikog derbija gradskih rivala u Seriji A (20.45 sati), italijanski mediji najavljuju da će Zlatan Ibrahimović imati neočekivanog partnera u napadu Milana.

Očekuje se da će harizmatični Šveđanin bosanskohercegovačkih korijena predvoditi navalu "Rosonera", no umjesto Rafaela Leaa ili Ante Rebića, kruže glasine da će trener Stefano Pioli nešto bliže golu, kao podršku Zlatanu, gurnuti jednog od veznjaka, Đakoma Bonaventuru (Giacomo) ili Hakana Čalhanolua (Calhanoglu). Ibrahimović je u pet dosadašnjih nastupa za Milan postigao dva gola.

Nakon problema s povredom u konkurenciji za nastup bit će naš reprezentativni veznjak Rade Krunić, dok se u ekipu nakon šest sedmica pauze vraća Argentinac Lukas Bilja (Lucas Biglia).

Kad je u pitanju Inter, najveća dilema vezana je za golmana i kapitena Samira Handanovića, kojeg muči povreda lijeve ruke. Slovenski golman odlučan je da brani, makar i sa specijalnom zaštitnom rukavicom. No, postoji rizik da bi Handanović time mogao samo pogoršati stanje.

Kad je riječi o napadačima, Lautaro Martinez je suspendiran, pa je Aleksis Sančez (Alexis Sanchez) favorit da bude u vrhu napada uz Romelua Lukakua.

Ovaj će derbi biti jedan od važnijih posljednjih godina. Inter želi zadržati priključak sa aktuelnim prvakom Juventusom u borbi za titulu, dok su Milanu bodovi neophodni da bi se uključio u konkurenciju za plasman u evropsku Ligu prvaka.

Nakon 22 kola Serije A, Juventus vodi sa 54 boda, prati ga Inter sa 51. Milan je šesti sa 32 boda, sedam manje od Atalante koja drži četvrtu, posljednju poziciju šampionata Italije koja vodi u elitno kontinentalno takmičenje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.