ŠPANIJA

Bivši napadač o Barceloni: To je klub klovnova, sve se radi naopako

"Blaugrana" u posljednje vrijeme ne bilježi dobre rezultate

Barca ispala i iz španskog Kupa kralja. AFP

E. J. / Avaz.ba

7.2.2020

Nekadašnji poznati francuski fudbaler Kristof Digari (Christophe Dugarry) bio je oštar prema čelnicima Barcelone. Bivši napadač ovog španskog velikana, kao i Bordoa, Milana, Marseja… žestoko je kritizirao Katalonce, naročito njihov način vođenja kluba, ali i odnos sa igračima.

"Blaugrana" u posljednje vrijeme ne pruža dobre rezultate. Posljednji u nizu neuspjeha bio je poraz u četvrtfinalu španskog Kupa kralja od Atletik Bilbaa, prenosi B92.

- To je klub klovnova, sve se radi naopako. Kupe Kutinja (Coutinho), Dembelea, kupe te igrače, pa ih prodaju. Stiče se utisak da u klubu nema vizije. U svakom prijelaznom roku neki je problem, vrlo su loši transferi pravljeni od odlaska Ćavija (Xavi) i Inijeste (Iniesta), a potrošili su mnogo novca - rekao je Digari (47).

Digari: Loši transferi Barce. Twitter

Igrač koji je sa reprezentacijom Francuske 1998. bio prvak svijeta i 2000. prvak Evrope smatra čelnike Barcelone nedostojnim funkcija u klubu.

- Iznad svega, oni imaju vrlo loš imidž. Previše je tu ljudi koji nemaju manire i stil za klub takve veličine. Barcelona je sada zapravo klub bez stila - dodao je Digari. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.