NEMA DILEMU

Donio konačnu odluku: Mesi otkrio gdje želi nastaviti karijeru

Argentincu samo jedan klub na pameti

Mesi: Imao sukob sa sportskim direktorom Abidalom. AFP

J. A. / Avaz Sport

8.2.2020

Budućnost Lionela Mesija (Messi) u Barceloni došla je pod povećalo nakon što je javno kritizirao sportskog direktora Erika Abidala (Eric) zbog njegovih izjava o tome kako se igrači nisu dovoljno trudili pod Ernesteom Valverdeom.

Odmah nakon što je Mesi napao nekadašnjeg saigrača, otkriveno je da u ugovoru ima klauzulu prema kojoj može godinu prije njegovog isteka besplatno napustiti klub. Ta mu se mogućnost otvara ovog ljeta. Mančester siti, Mančester junajted, Inter, Juventus i Pari Sen Žermen spominjali su se kao moguće destinacije, s tim da je najveći naglasak bio na prvom od ovih klubova.


Mesi: Jedan od najboljih nogometaša današnjice. AFP

No, čini se da od toga, barem ovog ljeta, neće biti ništa. "Sky Sports" objavio je da je Argentinac, navodno, donio odluku. Prema njoj, neće napustiti Kamp nou ovog ljeta, a izvori bliski igraču navodno su otkrili da im je 32-godišnjak rekao kako planira odraditi ugovor do kraja, znači do ljeta 2021.

Osim toga, "Sky" piše da je Mesi otvoren za pregovore o produženju saradnje. Iz Barce su ranije poručili kako su mu spremni ponuditi doživotni ugovor, kao što ga je imao Andres Inijesta (Iniesta). To znači da bi igrač mogao sam odlučiti kad mu je dosta i otići.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.