ITALIJA

Trener Milana: Svi moramo imati lice Ibrahimovića, rasterećeno i odlučno

Pozvao svoje igrače da slijede primjer legendarnog napadača

Pioli: Podići potencijal na maksimum. AFP

J.A. / Avaz Sport

8.2.2020

Zlatan Ibrahimović najvjerovatnije će, poslije oporavka od bolesti, nastupiti u nedjeljnom derbiju Serije A s Interom, izjavio je trener Milana Stefano Pioli, koji je istovremeno pozvao svoje igrače da slijede primjer legendarnog napadača.

Ibrahimović je propustio remi Milana i Verone od 1:1 prošle nedjelje, ali Pioli kaže da bi trebalo da se Šveđanin na vrijeme oporavi kako bi nastupio u derbiju "Della Madonnina" između gradskih rivala.

Prošao je individualni program treninga, danas je trenirao sa sastavom i, ako ga prođe, bit će raspoloživ - izjavio je Pioli. 

Milan je neporažen od Ibrahimovićevog dolaska. AFP

Milan je neporažen od Ibrahimovićevog dolaska prošlog mjeseca, sa pet pobjeda i dva remija u svim takmičenjima, a trener "Rosonera" vjeruje da prisustvo veterana može nadahnuti njegove saigrače ka uspjehu u derbiju.

- Pred nama je tim koji već neko vrijeme nije izgubio. Sutra moramo svi imati lice Ibrahimovića, rasterećeno i odlučno. Moramo podići svoj potencijal na maksimum - ističe Pioli.

Milan se nalazi na devetom mjestu sa 32 boda, drugoplasiran Inter ima 19 bodova prednosti, a "Nerozuri" se nadaju da će stići zaostatak od tri boda u odnosu na lidera Juventus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.