NOGOMET

Opasnost stiže sa sjevera: Otkazane utakmice u Nizozemskoj i Belgiji

Vodeći Ajaks neće putovati u Utreht

Odgođena četiri susreta. AFP

E. J. / Avaz.ba

8.2.2020

Ajaks nije dobio šansu da poveća svoju prednost na vrhu tabele nogometnog prvenstva Nizozemske iz ne baš uobičajenog razloga. Nizozemski nogometni savez (KNVB) objavio da su odgođena četiri prvenstvena meča, koja su trebala biti igrana sutra, jer sa sjevera Europe stiže snažna oluja, prenosi AFP.

Aktuelni prvak iz Amsterdama trebao je putovati u Utreht dok je bilo planirano da drugoplasirani AZ Alkmar, sa tri boda zaostatka, ugosti trećeplasiranu ekipu Fejenorda. Međutim, od toga za sada neće biti ništa, jer je KNVB odlučio obustaviti nogomet u ovoj državi zbog mogućih olujnih vjetrova, čija bi brzina mogla dostići čak 120 kilometara na sat.

- Nakon konsultacija sa klubovima, lokalnim vlastima i policijom, odlučeno je da se navijačima i igračima ne može garantirati sigurnost zbog očekivanih vremenskih uvjeta - navodi se u izjavi KNVB-a.

Otkazani su i dueli Sparta Roterdam - ADO Den Hag i Emen - Tvente. Novi termini još nisu objavljeni. Iz istog razloga su otkazani i mečevi najvišeg nogometnog ranga u Belgiji koji su također trebali biti igrani sutra. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.