NJEMAČKA

Bajern i Lajpcig remizirali u derbiju, VAR poništio penal domaćinima

Dani Olmo bio starter kod gostiju, a teren je u 69. minuti napustio uz aplauz s tribina

Detalj s utakmice. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

9.2.2020

Nogometaši Bajern Minhena i Lajpciga remizirali su odigravši meč bez golova 0:0 u derbiju 21. kola njemačke Bundeslige. 

Bajern je bolje otvorio utakmicu i domaćini su imali potpunu inicijativu, dok je Lajpcig strpljivo čekao svoju šansu iz kontre. U 24. minuti, Timo Verner (Werner) zaprijetio je poslije dobrog centaršuta, ali je lopta otišla pored gola.

Robert Levandovski (Lewandowski) primio je u 39. minuti loptu između dvojice Lajpcigovih stopera, proigrao desno krilo i dočekao ubačaj, ali nije pogodio mrežu gostiju. 

Lajpcig je u nastavku zaigrao mnogo bolje. Gosti su imali veliku priliku u 47. minuti, kad je Marsel Zabitcer (Marcel Sabitzer) mogao pitati Manuela Nojera (Neuer) gdje želi da mu pošalje loptu, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Dvije minute poslije, gosti su imali novu šansu. Verner se našao ispred Nojera, pokušao je silovitim udarcem prevariti svog reprezentativnog kolegu, ali ga je blokirao David Alaba. 

Igrala se 53. minuta kad je Levandovski lijepo okrenuo Dajoa Upamekana (Dayot Upamecano), koji ga je zakačio po nozi i srušio u svom šesnaestercu. Sudija Marko Fric (Marco Fritz) odmah je pokazao na bijelu tačku. 

Upamekano faulirao Levandovskog. AFŠ

I kad se napadač Bajerna već spremao da realizira kazneni udarac, Fric je pokazao da je VAR intervenirao i poništio penal. VAR je vidio ofsajd u kojem je Levandovski bio malo prije nego što je srušen u kaznenom prostoru.

U 63. minuti, novu priliku imali su gosti. Ponovo je Verner izbio sam pred Nojera. Doslovno je mogao stati i pitati ga gdje želi da mu puca, ali je njemački napadač promašio cijeli gol.

Bajern je veliku priliku imao u 80. minuti. Leon Gorecka (Goretzka) bio je u stopostotnoj šansi, ali je golman gostiju sjajno odbranio njegov udarac i ostalo je 0:0.

Dani Olmo bio je starter kod gostiju, a igru je u 69. minuti napustio uz aplauz s tribina.

Bajern je ostao na prvom mjestu sa 43 boda, dok Lajpcig ima bod manje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.