LACIO

Senad Lulić blizu trona

Lulić nije igrao protiv Parme zbog povrede. Arhiva

Avaz.ba

9.2.2020

Miris titule odavno se nije jače osjećao u Rimu. I to se širi nozdrvama navijača Lacija. Tako opojan, tako sladunjav miris. Ulazi u pore, omamljuje, stvara zanos. A, od večeras se „čuje“ jače nego ikad od početka sezone. Jer, "Nebeskoplavi" su sada samo na bod od vrha!

Kiks Juventusa otvorio je vrata rivalima, stvorio im prostor da mu dođu tik iza leđa. Takvu šansu Lacio nije ispustio. Predugo je čekao da bi se okliznuo u prilici koju godinama priželjkuje. Teška je to bila utakmica u Parmi, ali Rimljani su odigrali – italijanski. Tvrdo do pucanja, pogotovo poslije gola koji su postigli. I tu su prednost do kraja sačuvali – 1:0.

A, tim koji na teškom gostovanju, sa takvim bremenom na leđima, uspije da sačuva minimalan rezultat definitivno ima odijelo za trofej. Daleko je kraj sezone, ali Lacio odavno nije igrao bolje. Rastao je pod Simoneom Inzagijem iz godine u godinu, primicao se vrhu i da, možda je ovo ta godina, analizira "Mozzart".

Punih 18 utakmica "Nebeskoplavi" ne znaju za poraz, još od sredine septembra. I zato su na pravom putu. Mogu da pobijede i bez našeg Senada Lulića, koji je ovaj meč preskočio zbog povrede skočnog zgloba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.