RAZOČARENJE

Ibrahimović: Prestali smo igrati, od izjednačenja sve se srušilo

Šveđanin bosanskih korijena bio na putu da bude heroj Italije

Ibrahimović: Razočaran nakon poraza od Intera. AFP

J. A. / Avaz Sport

10.2.2020

Zlatan Ibrahimović predvodio je Milan u prvom poluvremenu protiv Intera golom i asistencijom Anti Rebiću. "Rossoneri" su vodili 2:0 u 23. kolu Serije A.

Međutim, Inter je maestralnim drugim poluvremenom pregazio gradskog rivala i golovima Marcela Brozovića, Matijasa Vesina (Matías Vecino), Stefana de Vrija i Romela Lukakua došao do rezultata 4:2 i pobjede te skočio na prvo mjesto prvenstvene tabele s Juventusom.  

Zlatan Ibrahimović istaknuo je kako je ekipa prestala vjerovati u sebe u jednom trenutku.

- Teško je objasniti šta se dogodilo. Na poluvremenu smo rekli sebi da je prvih 15 minuta nastavka najvažnije i onda smo u tom periodu primili dva pogotka. Prestali smo igrati, tim je prestao vjerovati, prestali smo praviti presing, nismo imali dovoljno loptu u nogama. Od izjednačenja sve se srušilo - rekao je Ibrahimović. 

Zlatan Ibrahimović. AFP

Šveđanin bosanskih korijena potom je dodao.

- Mislim da dosta toga ima veze s iskustvom, jer morate znati kako da kontrolirate utakmicu kada imate dva gola prednosti. Čudno je, jer prvo poluvrijeme je bilo praktično savršeno. Očekivao sam više od Intera i u prvom poluvremenu nisu pokazali zašto su na drugom mjestu, ali u nastavku susreta jesu - istaknuo je Ibrahimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.