NOGOMET

Bajern naljeto dovodi novog trenera i pojačanja od 200 miliona eura

Čelnici kluba iz Minhena odlučili

Hans Flik: Upitan ostanak na klupi Bajerna. AFP

J. A. / Avaz Sport

10.2.2020

Čelnici Bajern Minhena spremaju veliku ljetnu rekonstrukciju ekipe koja će početi angažiranjem Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) na mjesto trenera. 

Bavarci su se podigli poslije smjene Nike Kovača i dolaska Hansa Flika (Flick), ali nedovoljno da bi bili dominantni u Bundesligi kao nekad, što je najbolje pokazao nedjeljni meč protiv Lajpciga.  

U klubu zato već misle na sljedeću sezonu u kojoj žele imati tim koji će se bez velike potrošnje energije prošetati do titule prvaka Njemačke, a istovremeno biti konkurentan za osvajanje Lige prvaka. 

U tu svrhu sprema se kupovina vrhunskih pojačanja, na koja bi trebalo biti potrošeno oko 200 miliona eura. 


Hasan Salihamidžić: Sportski direktor Bajerna. Agencije

Leroj Sane (Leroy Sané) se praktično sve dogovorio sa čelnicima Bajerna i naljeto će iz Mančester sitija stići u Minhen. 

Uz to, Bajern želi još jedno pojačanje iz Premijer lige, ponudit će Liverpulu čak 100 miliona eura za Roberta Firmina. Također, očekuje se da u Minhen stigne i Kai Haverc (Havertz) iz Bajer Leverkuzena. 

Brojni dolasci uvjetovat će i odlaske, a očekuje se da naljeto klub izvjesno napuste Havi Martinez (Javi), Tijago Alkantara (Thiago Alcântara) i Žerom Boateng (Jérôme). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.