ZAČUĐUJUĆE

Ne, nije došao da se liječi od droge: Bivši igrač Barcelone potpisao za Slaven Belupo

Da mi je neko rekao prije deset godina da ću igrati u Hrvatskoj, ne bih mu vjerovao

Žefren: Najveće pojačanje u historiji. Facebook

A. Ču. / Avaz.ba

10.2.2020

Žefren Isak Suarez Bermudez (Jeffren Isaac Suárez Bermúdez), poznatiji jednostavno kao Žefren - novi je igrač Slaven Belupa! Ofenzivac rođen 20. januara 1988. potpisao je ugovor do ljeta 2021. godine, a pravo nastupa imat će već od utakmice s Hajdukom u subotu.

Ponikao je u školi nogometa Barcelone, a za prvi tim španskog prvaka odigrao je 34 utakmice. U svojoj karijeri branio je i boje portugalskog Sportinga, Valjadolida, belgijskog Eupena, švicarskog Grashopersa i kiparskog AEK-a. Upisao je i 30 nastupa za mlade reprezentacije Španije te pet nastupa za A selekciju Venecuele. 

– Da mi je neko rekao prije deset godina da ću igrati u Hrvatskoj, ne bih mu vjerovao, ali zato je nogomet najbolji sport na svijetu. Nikad ne znaš kakav te izazov čeka i šta je pred tobom - kaže Žefren.

On je za Barcu zabio tri gola i dodao isto toliko asistencija, a utrpao je jedan u onom 5:0 deklasiranju Murinjovog Reala u zimu 2010. godine.

- Sretan sam što sam potpisao za Slaven Belupo i obećavam da ću svakodnevno davati svoj maksimum. Trebat će mi nekoliko dana i treninga s ekipom da ''pohvatam konce'' i da se prilagodim, ali znam da će to brzo proći. Trener mi je objasnio šta očekuje od mene, a ja znam šta mogu najbolje. Radom i odricanjem stizat ćemo do dobrih rezultata - rekao je Žefren.

Skeptici bi pomislili da je došao tu da se liječi od droge, ali nije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.